duminică, 29 septembrie 2013

Ce trebuie sa stii cand te apuci de culturism

Inainte te a incepe un program de antrenament trebuie sa iei in considerare cateva reguli pe care trebuie sa le respecti cu exactitate daca vrei ca munca ta sa dea rezultate.
Urmeaza acesste reguli si cu siguranta vei ajunge acolo unde iti doresti.
In culturism nu doar exercitiile fizice contribuie la marirea masei musculare.
Sunt 3 factori care influenteaza cresterea masei musculare:
* Exercitiile fizice
* Perioada de odihna
* Alimentatia
Prima regula consta in executarea exercitiului fizic cu maxima precizie si foarte lent. Acest metoda va va stoarce de energie dar este o metoda benefica .
A doua regula se refera la odihna dintre exercitii si antrenamente.In primul rand este foarte important sa nu faceti pauze mai mari de 2 minute intre seriile de exercitii . Asta nu e tot .Este foarte important sa nu faceti doua antrenamente in zile consecutive .Trebuie sa faceti pauza de o zi intre orice doua antrenamente .Daca nu respectati aceasta regula riscati sa nu se observe nici un rezultat in urma efortului vostru. Un muschi subantrenat creste mai mult decat un muschi supraantrenat.Deci sa nu credeti ca daca va ve-ti antrena mai mult veti depune mai multa masa musculara .
A treia regula consta in programul alimentar. Acesta trebuie sa contina minim 3 mese principale ,si cate un supliment intre fiecare.Intre masa de dimineata si pranz suplimentul va fi un fruct la alegere,iar intre pranz si cina suplimentul va fi o salata sau macar cateva legume la alegere.
Acestea sunt regulile de aur din culturism .
Asta nu e tot. Conteaza foarte mult concentratia proteica din alimentele pe care le consumati.Proteinele reprezinta baza cresterii musculare. Concluzia este ca ar trebui sa consumati produse bogate in proteine sau sa apelati la  varianta alterntiva si mai rapida ce consta in administrarea unor suplimente nutritive(proteine,creatina,aminoacizi).
                                              Pe data viitoare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu